Tuesday, 7 June 2016

Breien tussen de boeken


zeephoesjes gebreid door Rozemie

Op zondag 5 juni kwamen we weer samen in Vrijstaat O. Zoals elk jaar was dat het weekend van de Belle Epoque feesten en de bijbehorende boekenmarkt.
Veel interessante brei gerelateerde boeken heb ik niet gevonden, maar de klassieker 'Encyclop├ędie des Ouvrages de Dames' kon ik toch niet laten liggen, temeer omdat de prijs zeer interessant was.

pagina's uit het hoofdstuk Le Tricot uit Ouvrages de Dames.

Ons gezelschap was klein maar fijn! En er waren enkele zeer schattige projectjes, die het feit dat er, per uitzondering, geen taart aanwezig was in de Droge Coo (zelfs geen droge cake) ruim compenseerden.
Creatieve duizendpoot Rozemie had, behalve de frisse zeephoesjes ook nog 2 tasjes mee.
Dit schitterende tasje van garen en stof afgewerkt met kralen ziet er perfect uit om zelfgebakken koekjes in te vervoeren.
(toch nog licht getraumatiseerd door de afwezige taart zondag...)

En dit kleurige entrelac tasje dat ontsnapt lijkt uit de verhalen van 1001 nacht!
We zullen dus maar gewoon wegdromen bij al het lekkers dat je daarin kan verbergen.... maar deze tasjes zijn ook gewoon de perfecte project bags voor alle kleinere breiwerkjes!


Chris had haar heerlijke hoopje mohair bij! Ze werkt steeds aan meerdere projecten om verveling tegen te gaan. Of ze verandert van kleurtjes en gebruikt streepjes en kabels om het interessant te houden. Het zijn trouwens meestal eigen creaties, dus zonder patroon.

Van tussen de mohair kwamen deze super cute baby schoentjes en mutsje tevoorschijn. Ook een specialiteit van Chris. En geef toe, ze zijn om van te smullen!

Barbara breide een muts maar vond het toch warm genoeg om een heel mooi rokje te dragen!


Willemijn had een prachtige trui gebreid, en was bezig met een zeer ingewikkeld ogend sokkenpatroontje:
Onze Belmont KAL gaat ook nog steeds verder, al hebben Rozemie en ikzelf er niet zo hard aan gewerkt de voorbije maand. Ik had een sok gebreid voor vaderdag, en zal nu snel verder moeten werken aan z'n kompaan, dus Belmont wordt nog even in de mand gelegd wat mij betreft.
....en er was Orval!


1 comment:

  1. het was gezellig zoals altijd, je hebt er een mooie tekst bijgeschreven !

    ReplyDelete