Monday, 12 September 2011

Guerilla knitting in Ghent

Here is some fun information received today. There is also a facebook page: http://www.facebook.com/groups/271829129503432/


Leden van de breiguerilla

Een tijdje geleden riepen we jullie op om te breien voor S.M.A.K.

Wel, we hebben nu wat meer info over deze actie!

LINK MET EXPO

Op 02.12 gaat de educatieve tentoonstelling ‘RAAK’ van start. Deze tentoonstelling ‘RAAK’ wil mensen samenbrengen en hen even doen stilstaan bij het zintuiglijke. Met deze filosofie in het achterhoofd, geïnspireerd door het wollen kunstwerk van Johanna Schweizer in de tentoonstelling, willen wij vriendschappen doen ontstaan, een brug slaan tussen generaties én met het meters breiwerk een groots plan uitwerken in het najaar…

START PROJECT

De aftrap wordt gegegeven op de Gentse cultuurmarkt op 17 september en we rekenen ook op jouw komst! Voor de gelegenheid tovert S.M.A.K ook haar stand op de Cultuurmarkt om tot breisalon. We hopen dat jullie met z’n allen met breinaald en wol aan de slag gaan om te breien. Koekjes, gezellige poefjes en meters wol, alle ingrediënten zijn aanwezig! Je aanwezigheid kan je bevestigen bij eva.monsaert@smak.be.

Laat Burgemeester Termont een steekje vallen?

Dit keer geen lintjes die worden doorgeknipt door de burgemeester! Gecoacht door breiers pur-sang (misschien ben jij dat wel?) en doorwinterde knutselaars zal Gents burgemeester Termont wel de allereerste ‘steek’ voor zijn rekening nemen.

PERIODE VAN 17.09 tot 02.12.2011:

ORGANISEREN VAN EEN BREIACTIES ALS AANKONDIGING VAN DE TENTOONSTELLING. Gedurende de rest van de periode kan je:

Mensen & wol verzamelen

* Verzamel een aantal mensen om samen te breien. Samen breien heeft vele voordelen : je kan elkaars wol gebruiken, je kan grotere projecten aanpakken, je kan elkaar helpen, het is veel gezelliger (zeker met een hapje/drankje).

Geef je breiclub een eigen naam.

* Hou een wolinzameling : klop aan bij oma, buurvrouw en vraag naar restjes wol. ( je kan ook een oude trui verwerken). Enkele tips :

- Synthetische wol heeft als voordeel dat het kleurecht is, bestand is tegen weer en wind, goedkoper is en bovendien goed in vorm blijft. Echte wol is minder geschikt voor buiten.

- gebruik verschillende structuren en kleuren

- neem breinaalden nr 6 of 7 en de bijhorende wol, dat breit sneller.

- Instructiefilmpjes zijn te vinden op het internet

- Haken kan natuurlijk ook !

In een latere fase verzamelt S.M.A.K.

* alle breiwerkjes

* alle benodigdheden om alles vast te maken : draad, naald, schaar, ladder, fototoestel,…

* we spreken een datum af (voor de opening van de expositie) met de breiclubjes en media om alles te bevestigen op één of meerdere interessante locaties in de stad.

Vergeet ons niet op de hoogte te houden van jullie activiteiten ! Dit kan je doen door foto’s door te sturen

naar ann.vanacker@smak.be

Zo nu weten jullie al heel wat meer. Nu nog data bepalen om met de stukjes aan het werk te gaan…

Voor meer info kan je terecht bij :

Ann Van Acker

T: 0477 188 197

E: ann.vanacker@smak.be

Keep knitting!

No comments:

Post a Comment