Wednesday, 30 March 2011

Message from MoMu Antewerp: calling all knitters!

Beste brei(st)ers,

Op 21 april 2011 vindt in Antwerpen een avondvullend evenement plaats in het kader van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 (www.AEYC2011.com). Op deze avond zullen het ModeMuseum (MoMu), het FotoMuseum (FoMu), het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het Museum voor Hedendaagse Kunsten Antwerpen (M HKA) hun deuren openen van 20u00 tot en met 00u00 voor de jongeren van Antwerpen.

Ik mail jullie in verband met de activiteiten die deze avond in het MoMu plaats zullen vinden. Zoals misschien al bekend loopt momenteel de tentoonstelling ONTRAFEL. Tricot in de mode in het MoMu. In deze tentoonstelling kan er kennis gemaakt worden met een uitgebreide waaier aan topstukken in tricot, met de klemtoon op ontwerperkleding en haar alledaagse interpretatie. Op de avond van 21 april zouden we de jongeren ook graag kennis willen laten maken met de kunst van het breien. In een gezellige breihoek kunnen zij aanschuiven om te werken aan verschillende breiwerken, die we waarschijnlijk zullen bevestigen op de Groenplaats. Omdat deze in de buitenlucht geplaatst worden, zal er met materiaal gebreid worden wat bestand is tegen regen. Hierbij valt te denken aan plastic, kousen en touw.

Diegene die in Antwerpen wonen hebben misschien al gezien dat er verschillende objecten op de Groenplaats zijn ingebreid. Op deze avond willen we werken aan nog meer versiering op de Groenplaats. Voor die avond zijn wij nog op zoek naar breisters die willen mee helpen. Het is de bedoeling dat de bezoekers binnen kunnen lopen en aan kunnen schuiven. Diegene die al ervaring hebben met breien kunnen beginnen, anderen moeten op weg geholpen worden.

Graag hoor ik van jullie wanneer je interesse hebt om hier aan mee te werken. De avond duurt dus van 20u00 tot 00u00. We zullen voor 21 april nog proberen iedereen samen te brengen zodat er door gesproken kan worden wat er precies moet gebeuren en wat de beste manier van aanpak is.

Ik kijk uit naar jullie reactie.

Met vriendelijke groet,

With kind regards,

Maaike van Milt

Stagiair Communicatie

Intern Communication

ModeMuseum Provincie Antwerpen

Fashion Museum Antwerp - MoMu

Nationalestraat 28

BE-2000 Antwerpen

E stagiair4.modemuseum@momu.be
T +32 (0) 34 70 2772

No comments:

Post a Comment