Sunday, 1 May 2016

Zonnige brei-namiddag in de Villa Elise en Belmont KAL.toch nog even met de voetjes in zee rond de middag. 
Vandaag was een schitterende dag, en spijtig genoeg konden we niet met ons vertrouwde zeezicht op de achtergrond breien. De Villa Elise was een mooi alternatief, maar niks zo mooi als de zee natuurlijk, om met een breiwerkje in de handen even weg te turen naar de einder.
Vanwege het mooie weer, motorritjes, familiefeesten en ziektekiemen was de opkomst eerder klein. We waren met 3 die-hards die de zon trotseerden om tot aan de Villa Elise te komen.
Geheel per toeval waren het 3 Belmont Cardigan K(nit)AL(ong)-ers, dus het werd toch nog zeer gezellig. Met 3 zijn had ook zo z'n voordelen, dan kon je bij het raam gaan zitten, in de sofa's, in het streepje zon dat nog net de ramen van de beneden verdieping van de Villa Elise haalde.

Een Belmont Cardigan KAL, jullie lazen het al op onze facebook pagina. Het idee kwam bij onze vorige samenkomst, toen Patricia haar Gudrun Johnston boek meegebracht had en Rozemie zei dat ze de Belmont cardigan wilde breien. Patricia en ikzelf hadden er al de wol voor. Dus besloten we te beginnen op 1 mei. Marie-Paule sprong mee op de trein, en zo gebeurde het dat 3 van de 4 KAL-ers vandaag aanwezig waren, terwijl de 4 de KAL-er ergens achter op de motorfiets breidde, althans dat is wat we ons graag inbeelden, geheel in navolging van de legendarische Elizabeth Zimmermann!
Patricia breit in Shetland Jumper weight van Jamieson&Smith, Rozemie in Veritas Apilou, Marie-Paule in Stonewashed van Scheepjeswol en ikzelf in Shetland Heritage van J&S.
Voilà, we zijn vertrokken! We zijn heel benieuwd naar de evolutie van ieders Belmont. Iedereen die nog wil meedoen kan en mag graag!


het begin van de Belmont KALPatricia had een prachtige sjaal afgewerkt, waar ze de vorige sessie aan breidde.
Het patroon is 'Elsinore' van Karie Westermann.


Sjaal van Patricia.3 comments:

 1. Hallo, ik ben nog niet zo heel lang in oostende en heb net deze site gevonden. Mag een newbie bij de volgende keer meebreien? Ik zoek een beetje evaluatie van mijn nog vrij nieuwe brei skills :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Natuurlijk mag je komen meebreien! Beginners zijn zeker welkom en we delen graag wat we a kunnen. groetjes!

   Delete
  2. Natuurlijk mag je komen meebreien! Beginners zijn zeker welkom en we delen graag wat we a kunnen. groetjes!

   Delete